1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Oncopediatria, subiect de dezbatere in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, editia a II-a

Sănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Alianța pentru Sănătate din România și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale a Pacienților (CNP), care va avea loc în perioada 14 – 16 iunie la Casa Universitarilor din Bucureşti. Cu acest prilej se vor aborda și problemele oncopediatrice. Astfel, în cea de-a doua zi de dezbateri va fi organizată și Conferința Națională de Oncopediatrie, ediția a II-a, după ce în cadrul primei ediții a CNP a fost organizată pentru prima oară o astfel de manifestare.

Inițiativa Sănătatea Media Group de a continua discuțiile pe tema problemelor pe care le ridică oncopediatria a fost întărită și în cadrul conferinței organizată cu prilejul Zilei Europene a Pacientului, în data de 13 martie, când Asociația PAVEL a semnalat problema tratamentului copiilor bolnavi de cancer: "În Constituția României se stipulează că tratamentul bolnavului de cancer este gratuit. În realitate lucrurile stau altfel. Din cauza condițiilor precare din spitalele din România și a lipsei aparaturii medicale, unele investigații ale bolnavilor de cancer sunt făcute în clinici private, cu plata. De asemenea, medicamentele bolnavului de cancer lipsesc uneori, iar pacientul este pus în situația de a și le cumpăra din bani și surse proprii", a declarat Olga Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L.

Opinia este împărtășită și de conf. univ. dr. Dorin Bleahu, șeful secției de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni: "Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor din spitale, precum și a bugetului pentru achiziționarea acestora. De aceea, de multe ori, pacienții cu afecțiuni oncopediatrice sunt puși în situația de a-și cumpăra singuri medicamentele. Toată această situație este cauzată de o lipsă de voință din partea autorităților, o lipsă de comunicare și haos."

"În urmă cu 2 săptămâni am auzit strigătul de ajutor al unui băiețel care suferă de leucemie acută limfoblastică. Fiindcă la ultima cură cu citostatice a avut o reacție alergică, medicii au trebuit să îl înlocuiască, însă costurile noului tratament depășeau cu mult posibilitățile părinților. Ne-am decis să ne implicăm și am cerut sprijinul și ajutorul tuturor colaboratorilor noștri care ne-au auzit chemarea și astfel am reușit să adunăm banii necesari achiziționării prețiosului citostatic. Antonio este acum pe drumul cel bun și se simte bine după administrarea medicamentului. Problema pe care dorim să o semnalăm este aceea că în cazul lui sunt mulți alți copii, care nu-și pot continua tratamentul, din lipsa banilor sau pur și simplu pentru că sistemul nu le ofera această șansă, prin compensarea unor astfel de medicamente. Aici intervine rolul nostru, al societății civile, care trebuie să ne implicăm, să tragem un semnal de alarmă pentru ca lucrurile să intre în firescul lor", a declarat Simona Maria Vlădica, Director General Sănătatea Media Group și totodată organizatorul Conferinței Naționale a Pacienților.

Despre problemele cu care se confruntă pacienții cu afecțiuni oncopediatrice, despre suferința familiilor care nu pot achiziționa medicamentele de zeci de mii de euro necesare tratamentului, precum și neputința medicilor în fața lipsei de opțiuni terapeutice pentru tratarea acestor copii se va vorbi în cea de-a doua zi a Conferinței Naționale a Pacienților, ediția a II-a. De asemenea, specialiștii în domeniu vor discuta despre afecțiunile oncologice cele mai frecvente, încercând să contribuie la educația medicală a pacienților și a familiilor acestora. La eveniment sunt așteptați medici specialiști, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, precum și părinți, care au ocazia să-și spună nemulțumirile.

Cancerul reprezintă a doua cauză de mortalitate la copiii din România, anual fiind diagnosticate aproximativ 500 de cazuri noi. Potrivit statisticilor, rata de supraviețuire a pacienților este puțin peste 60%.

Data limita a înscrierilor la Conferința Națională a Pacienților este 1 iunie 2012. Înscrierile și participarea se fac în limita locurilor disponibile! Cei care doresc să se înscrie, o pot face online pe site-ul www.infopacienti.ro la sectiunea "Inscrie-te", prin telefon, sunând la numărul 0752. 231. 577 sau printr-un e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Divizia de Comunicare&PR

SĂNĂTATEA MEDIA GROUP