1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vasile Cepoi, despre directia in care se indreapta noua lege a sanatatii

cepoiUn rol important în elaborarea noii legi a sănătăţii îl are Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De aceea, prezenţa acestuia la dezbaterea "Legislaţia – aliat sau duşman al pacientului din România" a fost fost absolut necesară. Acesta a vorbit despre principalele direcţii în care se îndreaptă noua lege a sănătăţii prin prisma dezbaterilor ce au avut loc la Ministerul Sănătăţii.

 

Referindu-se la serviciile de sănătate din România, Vasile Cepoi a declarat: "În urma discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, am constat că trebuie să dăm posibilitatea pacientului să aleagă serviciul de sănătate de care să beneficieze. În cazul în care pacientul nu poate plăti asigurarea medicală, statul trebuie să-l sprijine prin diferitele sale structuri guvernamentale."

De asemenea, Vasile Cepoi a mai ridicat problema principiului solidarităţii în plata asigurărilor de sănătate. "Pentru ce risc de boală ne asigurăm? Pentru riscul minor sau pentru riscul major? Peste 30% din fondul se asigurări de sănătate se cheltuie pentru servicii acordate sporadic și al căror cost este sustenabil de majoritatea pacienţilor care plătesc asigurarea de sănătate."

Pe de altă marte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a subliniat problema colectării fondului asigurărilor de sănătate: "Fondul asigurărilor de sănătate nu se colectează de la toate persoanelor care şi beneficiază de aceste servicii. Numărul persoanelor care beneficiază de asigurări de sănătate este mai mare decât al celor care o plătesc."

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

Autoritatile din domeniul sanitar sustin elaborarea unei legi a pacientului

Dr. Marius Filip: Reteta electronica, pe ultima suta de metri


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss