1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Deputatul Rodica Nassar sustine infiintarea institutiei Avocatul Pacientului

nassarCea de-a doua parte a dezbaterii "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" a beneficiat de prezenţa deputatului Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor. Aceasta a vorbit despre posibilitatea introducerii pe masa de discuţii a parlametarilor a propunerilor rezultate în urma dezbaterii.

 

"Este obligatorie elaborarea unei noi legi a sănătăţii. O lege bazată pe drepturile pacienţilor și soluţionarea problemelor acestora este chiar indicată.", a declarat preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor.

Rodica Nassar a vorbit şi despre motivaţia participării la dezbatere: "Aceste întâlniri sunt foarte importante, dar trebuie să aibă un efect şi o finalitate. Am fost atrasă de dorinţa dumneavoastră de a face propuneri de lege. O idee interesantă este şi Avocatul Pacientului şi aici am putea colabora pentru că este nevoie de o astfel de entitate care să apere drepturile pacienţilor. Cu toate acestea, lupta pentru aprobarea propunerii de lege va fi dusă în Parlament."

În completarea acesteia, dr. Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a vorbit despre procedura de introducere pe masa discuţiilor a propunerilor de lege elaborate în urma dezbaterii "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!": "Noi ne formulăm drepturile, după care acestea vor fi înaintate şi Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dorim ca propunerea de lege să fie preluată de un grup de parlamentari care să o formuleze sub forma unei iniţiative legislative şi asta pentru că vrem să avem drepturi ca orice alt pacient din Uniunea Europenă."

De asemenea, dr. Vasile Barbu a subliniat şi importanţa laturii sociale pe care o au cadrele medicale din România: "Latura medico-socială este foarte importantă. Pacientul de multe ori este internat în spital şi apoi aruncat înapoi acasă, unde intră într-o nouă fază a bolii. Vrem ca actul medical să se finalizeze şi să fie responsabil."

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

De Ziua Europeana a Pacientilor a fost infiintata institutia Avocatului Pacientului

Autoritatile din domeniul sanitar sustin elaborarea unei legi a pacientului

Vasile Cepoi, despre directia in care se indreapta noua lege a sanatatii

 


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss