1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Reprezentantii CNAS considera ca asociatiile de pacienti trebuie sa sustina informarea pacietilor

masaDezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" a reunit autorităţile din domeniul sanitar pentru a dezbate pe marginea problemelor cu care se confruntă pacienţii din România şi pentru a găsi soluţiile potrivite. La această dezbatere au participat şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), respectiv Ioana Bianchi, consilierul preşedintelui CNAS şi dr. Marius Filip, medic șef la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

"Principiile care definesc asigurările sociale sunt solidaritatea şi echitatea. Vorbesc despre solidaritate pentru că fiecare pacient plăteşte pentru a beneficia de servicii medicale, însă nu în mod egal, ci în funcţie de nevoia pe care o are fiecare", a declarat Ioana Bianchi.

Consilierul președintelui CNAS a scos în evidență și problema accesului dificil al pacienţilor la informaţiile despre sănătate: "Nu sunt uşor de accesat sursele informaţionale ale CNAS. Cetăţeanul simplu are o dificultate în privinţa informării. Noi vom încerca ameliorarea comunicarii, vom încerca să explicăm deciziile pe care le luăm şi vom consulta și asociaţiile de pacienţi în această privință. De aceea, susţin înfiinţarea unei instituţii care să aibă drept scop informarea pacientului din România."

În completarea acesteia, dr. Marius Filip a declarat: "Asociaţiile de pacienţi ar trebui să aibă un rol mai important în informarea pacienţilor. Acestea trebuie să adapteze informaţiile la nivelul de înţelegere al tuturor pacienţilor, indiferent de educaţie, statut social sau aşezare geografică."

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

Proiectul de lege a sanatatii, gata la sfarsitul lunii iunie

Deputatul Rodica Nassar sustine infiintarea institutiei Avocatul Pacientului

Vasile Cepoi, despre directia in care se indreapta noua lege a sanatatii


Editii anterioare

Ziua Europeana a Pacientilor

mediere vladicasiasociatiibebe sanatos

Un eveniment marca


In parteneriat cu

http://www.protectiapacientilor.ro/http://www.aliantapentrusanatate.ro/

Parteneri Oficiali

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Stiri Asociatii de pacienti


Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss